European Championships Paint Horse 2010 Nations Cup

2010_nations_cup.jpg


Na de overwinning op de Youth World Games Team, wint Nederland de Nations Cup tijdens het EK Paint horses.

Kreuth, Duitsland – afgelopen donderdagavond verzamelde een aantal van de individuele deelnemers van de Europese Kampioenschappen voor Paint horses zich om hun 'landseer' te dienen in de Nations Cup.
In navolging van hun jeugdteam tijdens de APHA World Show afgelopen zomer, kwamen ook hier leden van de Dutch Paint Horse Club als winnaars uit de bus. Ze versloegen zes andere landen in hun strijd voor de cup.

Dit jaar streden teams uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Zweden om de Europese ‘titel’. Met een mengeling van nationale trots, humor en een natuurlijk de wil om te winnen, startten de teams in vijf verschillende onderdelen: Trail, Western Pleasure, Western Horsemanship, Hunter under Saddle en Reining.

Na een feestelijke parade van de landenteams en een warm welkom van Amerikaanse en Europese APHA officials, mocht één deelnemer van elk team stoeien met het trailparcours. Nederland kwam gelijk aan de leiding, door een overwinning van Saskia Moeskops met Sherwin Little Bandit.

In de Western Pleasure probeerden de deelnemers op te vallen door met maffe pruiken, vlaggen of in klederdracht te starten. Na dit tweede onderdeel ging Oostenrijk aan kop, met Nederland op een gedeelde tweede plaats. Na het derde en vierde onderdeel – Western Horsemanship en Hunter under Saddle - stond Oostenrijk nog steeds bovenaan. Door de Nederlandse winst in het laatste onderdeel, Reining, werd het bloedspannend; Oostenrijk, Duitsland en Nederland deelden de eerste plaats met een gelijk puntentotaal!

De plaatsingen in de Reining, naar het beslissende oordeel van het 1e jurylid (leading judge) gaven uiteindelijk de doorslag: Na de winst van het jeugdteam in landencompetitie van de World Show in Texas afgelopen juni, verdedigden de Nederlanders hun reputatie van Europese krachtpatsers door de Europese Nations Cup te grijpen; een gouden plak voor de uitzinnige leden van de Dutch Paint Horse Club! Het zilver ging naar Duitsland en het brons was voor Oostenrijk. Frankrijk pakte de vierde plaats voor Italië op plek vijf. Zweden en Denemarken waren respectievelijk zesde en zevende.

Het Nederlandse team bestond uit Saskia Moeskops met Sherwin Little Bandit (Trail), Sara de Weerd met Intimidativeolegal (Pleasure), Cora Breederland met Red Rainbow Rebel (Horsemanship), Suzan Harland met My Zippers Good (Hunter under Saddle), Jan Pieter Koopman met Play Crow (Reining) en Ellen Welten met Sweetly Chocolate Dun (reserve).

Klik hier voor foto's.

http://international.apha.com/

Met dank aan Corneel Muus voor de vertaling.Voor de resultaten van alle deelnemers aan het EK kunt u kijken op http://www.euro-paint.info/index.php?option=com_docman&Itemid=30

Facebook

Adverteerders

Ook adverteren?

adverteren op website banner

Clubblad Paint post